Nieuwsarchief

Interview De Schakel

29 oktober 2020

Klik op bovenstaande foto om het volledige interview te lezen

Swingen in De Brinkhoeve

10 oktober 2020

Zaterdag 10 oktober heeft de muziekmiddag voor onze leerlingen plaatsgevonden. Om 13 uur kwamen de leerlingen naar de openstaande tuinzaal van De Brinkhoeve. Dirigent Sjaak begon met een voorstelrondje, want ook dit jaar konden ze weer nieuwe gezichten verwelkomen. Daarna werd al snel de muziek uitgedeeld en ging de groep aan de slag. Een uur werd er geconcentreerd gespeeld. Omdat de deuren open stonden kon iedereen buiten meegenieten. Daarna werd er een westrijd gestart, wie kan de langste toon blazen? Hierna volgende nog een muziekkwartet en een muziekquiz. Daarna gingen ze verder met het spelen van de blues. Na de prijsuitreikingen kregen alle leerlingen nog een leuke attentie mee.

-Geannuleerd-

75 jaar bevrijding – herdenken en vieren – Dorpskerk

Op 16 maart hebben we moeten besluiten dat het bevrijdingsconcert dat wij op 18 april wilden geven niet door kon gaan. We wilden met elkaar in de monumentale Dorpskerk het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden, herdenken. We wilden graag stilstaan bij de vrijheid die is bevochten door mensen die daarvoor grote offers hebben gebracht. Daarnaast was een onderdeel van het programma het vieren van de vrijheid sinds 1945, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven aan nieuwe generaties.

Naast harmonieorkest La Bona Futura zou muzikaal medewerking worden verleend door een doedelzakspeler en gospelkoor Relight. Daarnaast zou Stichting Oudheidkamer Rhoon en Poortugaal een doorlopende beamerpresentatie verzorgen van beelden rondom de oorlogsjaren. Als bestuur hebben we ons gefocust op de voorbereiding van een concert dat met behulp van RTV Albrandswaard uitgezonden kon worden op televisie en internet.

Helaas hebben we moeten besluiten dat de geplande datum (28 november) niet haalbaar is in verband met de beperking van het aantal mensen dat mag samenkomen.

De repetities zijn weer begonnen!

September 2020

Het grote orkest en het leerlingenorkest zijn vanaf september weer begonnen met de repetities op dinsdagavond. Vanaf 8 juni heeft onze “branche” een goedgekeurd protocol, waardoor het mogelijk is om de repetites door te laten gaan.

Speel je een instrument of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Kom dan zeker eens langs op de dinsdagavond in De Brinkhoeve! Graag, vanwege de Coronamaatregelen, vooraf even aanmelden via secretaris@labonafutura.nl

Statiegeldactie Plus Hofland Poortugaal

Augustus 2020

De opbrengst van de gedoneerde statiegeldbonnen is in de week van 6 augustus voor La Bona Futura.

Hierbij willen wij supermarkt Plus Hofland Poortugaal en iedereen die ons hiermee steunt heel hartelijk bedanken.

We zijn er heel blij mee!

Prins Bernhard Cultuurfonds

22 t/m 30 mei

In verband met de coronacrisus is de Anjercollecte dit jaar digitaal. U kunt ons steunen door hier te klikken.

Alvast hartelijk dank!

Ook dank aan de mensen die al een bijdrage over hebben gemaakt. Echt fantastisch! Hartelijk dank!

Bevrijdingsconcert

18 april 2020

Dolgraag hadden wij vanavond het bevrijdingsconcert verzorgd.

Maar we zullen geduld moeten hebben.

Kaartjes die al gekocht waren voor ons concert blijven natuurlijk gewoon geldig en we hopen u op een later moment alsnog te mogen verrassen met een mooi en gevarieerd programma.

Sterkte in deze moeilijke tijd en blijf gezond!

Kaartverkoop bevrijdingsconcert

8 maart 2020

Vanaf nu kaartjes beschikbaar voor ons bevrijdingsconcert van zaterdag 18 april a.s. in de dorpskerk van Poortugaal.

Te koop via penningmeester@labonafutura.nl en bij Mons tweewielers (Dorpsstraat 58) te Poortugaal.


Nieuwe voorzitter

5 maart 2020

Klik op bovenstaande foto om het volledige interview te lezen

Informatieavond muzieklessen

26 februari 2020

Dinsdagavond 3 maart is er een infoavond over de verschillende muzieklessen die je kunt volgen bij onze vereniging. Deze avond is zowel voor kinderen als voor volwassenen! Voor absolute beginners maar ook voor hen die nog dolgraag wat bij zouden willen leren.

Wees welkom!

Dinsdagavond 3 maart om19.00 uur in 'De Brinkhoeve' aan de Kerkstraat 12 in Poortugaal.


Leerlingenconcert

2 februari 2020

Nog een week volop oefenen voor de leerlingen en de rest van het orkest en dan gaan we u zaterdag a.s. muzikaal vermaken tijdens het concert m.m.v. de leerlingen in C.B.S. De Parel aan de Sleedoorn in Poortugaal.

Toegang is gratis & iedereen is welkom!

Gelukkig nieuwjaar!

1 januari 2020

Ook namens La Bona Futura wensen wij u een mooi en muzikaal maar bovenal een gezond en liefdevol nieuwjaar toe!