De dirigent

Sjaak Verloop - foto: Sjors Ribeiro

Sjaak Verloop

La Bona Futura staat onder leiding van Sjaak Verloop. Sjaak is te omschrijven als een gedreven, ambitieuze, pedagogisch sterke dirigent. Hij kan goed omgaan met niveauverschillen in een orkest, en weet ons te inspireren, te stimuleren en uit te dagen om de lat nog iets hoger te leggen.

Sjaak is parttime musicus en leraar basisonderwijs. Van 2002 tot 2004 studeerde hij koordirectie bij Dirkjan Horringa in Utrecht. Hij sloot deze studie af met het diploma MDO koordirectie. Na het dirigeren van diverse koren besloot hij zich te richten op zijn andere grote liefde: de blaasmuziek. Als fluitist en slagwerker speelde hij in diverse symfonie-, harmonie- en projectorkesten.

De liefde voor de blaasmuziek resulteerde in een studie HAFABRA directie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Alex Schillings, welke hij in 2019 met het diploma afsloot. Op dit moment is hij dirigent bij La Bona Futura in Poortugaal en valt hij regelmatig in voor collega dirigenten. Tevens geeft hij muziekles in alle groepen van de basisschool.