Agenda & nieuws

Volg onze nieuwtjes en evenementen ook via Facebook

Agenda

2021

  • Za. 2 okt. Concert t.b.v. opening Huis van Albrandswaard in de Sporthal van Rhoon

  • Di. 5 okt. Muziekuurtje in De Brinkhoeve t.b.v. Week tegen eenzaamheid in samenwerking met Stichting Welzijn Albrandswaard


  • Za. 6 nov. Concert met fanfare orkest CFIJ in Poortugaal

  • Vr. 26 nov. Lampionnen optocht Poortugaal

  • Za. 27 nov. Najaarsmarkt op het plein in Poortugaal


2022 - 125 jaar La Bona Futura

  • Za. 19 mrt. Concert in de Dorpskerk te Poortugaal

  • Za. 14 mei. Leden-(en dirigent)dag

  • Za. 18 jun. Limonadeconcert

  • Za. 8 okt. Play-In

Nieuws

Groot Albrandswaards Concert

21 september 2021

Zaterdagavond 2 oktober wordt het Groot Albrandswaards Concert gehouden in de sporthal van Rhoon t.g.v. de opening van het Huis van Albrandswaard van de gemeente Albrandswaard.

Van 19:00 uur tot 23:00 uur kunt u genieten van muziek van verschillende muziekverenigingen en koren uit Albrandswaard. Het concert vindt plaats met medewerking van zangers en muzikanten van Bombary, Sparkling Voices, Slag ende Stoot, het Combo van de Bigband Enterprise, Volharding en La Bona Futura.

Het concert kan gevolgd worden via de bovenstaande livestream of in De Sporthal! U bent vanaf 18:00 welkom. Bij de deur wordt u gevraagd om de corona-check. U dient zich hier online te registreren via deze link.

Spaar je club gezond!

6 september 2021

PLUS (Hofland) supermarkt draagt LBF een warm hart toe! Doet u ook mee aan de actie? Op deze manier steunt u onze vereniging.

De sponsorpunten kunnen hier geschonken worden!

We gaan weer van start!

17 augustus 2021

Dinsdag 24 augustus start ons nieuwe seizoen. Het belooft een spannend seizoen te worden! Voor iedereen die graag muziek zou willen maken in groepsverband, staat de deur van De Brinkhoeve vanaf dinsdag 24 augustus om 19.30 uur open.

De komende maanden zullen we ons gaan voorbereiden op het 125-jarig bestaan, in 2022. We willen dit graag vieren, want 125 jaar, dat is niet niks! Een rijk verleden waar we als verenigign dankvoor en trots op zijn.

Op naar de 125 jaar!


Naast het voorbereiden van het jubileumjaar staat er op zaterdag 6 november een concert gepland met het Christelijk Fanfarekorps uit IJsselmonde. Dit is deel twee van het uitwisselingsconcert, welke door corona even op zicht heeft laten wachten. Het concert zal plaatsvinden in de Brinkhoeve.

Zomerstop

14 juli 2021

Dat was weer een enerverend seizoen...

Heel blij dat we het gisteravond op zo'n leuke wijze af hebben kunnen sluiten. Ook heel leuk dat leerlingen Vivian op altsax en Mariejesse op dwarsfluit het concert met ons mee hebben gespeeld.

Wij wensen iedereen een fijne zomer en heel graag tot na de vakantie. Er staan veel leuke activiteiten op stapel! Ook meedoen met het orkest? De repetities starten op dinsdag 24 augustus van 19.45 tot 22 uur in De Brinkhoeve.

Om te vieren dat er weer muziek gemaakt mag worden, is er een leuke actie bedacht. U krijgt gratis twee lessen - de proefles en de eerste les op een instrument naar keuze van een vakdocent - of gratis lidmaatschap tot en met december 2021. Dit geldt voor jong en oud.

Buitenconcert

3 juli 2021

Dinsdagavond 13 juli bent u weer van harte welkom om in de buitenlucht te genieten van livemuziek van La Bona Futura.

We zijn als orkest heel erg blij om op deze manier weer muziek te kunnen maken voor iedereen die daarvan wil genieten.

Neem uw goede humeur mee en eventueel een stoel! Vanaf 19.30 uur spelen wij diverse leuke en mooie muziekstukken.

Locatie: het parkje bij de Hooge-Werf, tegenover kruising 't Wiel/Watering.

En, graag tot ziens op dinsdagavond 13 juli!

Bijdrage week tegen eenzaamheid

29 juni 2021

In samenwerking met Stichting Welzijn Albrandswaard organiseert La Bona Futura een muziekuurtje in de Week tegen eenzaamheid. Op dinsdag 5 oktober krijgen eenzame ouderen uit de gemeente Albrandswaard de mogelijkheid om tussen 19.30 uur en 20.30 uur een muziekuurtje van La Bona Futura in De Brinkhoeve bij te wonen. Natuurlijk zijn andere geïnteresseerde ook van harte welkom!

Concert t.b.v opening Huis van Albrandswaard

22 juni 2021

Op zaterdag 2 oktober wordt Het Huis van Albrandswaard geopend. Ons leerlingenorkest (19.00 uur – 20.00 uur) en het grote orkest (20.00 uur – 23.00 uur) treden deze avond op in de Sporthal van Rhoon. Hoe de avond exact wordt ingedeeld is nog onduidelijk. Naast La Bona Futura treden ook Volharding, Big Band Enterprise, Slag ende Stoot, Bombary en Sparkling Voices op.

Heerlijk aan het oefenen!

15 juni 2021

Heerlijk aan het oefenen. Gelukkig weer met steeds meer muzikanten én onze jeugd. O.l.v. de altijd enthousiaste Sjaak Verloop!

Ook meedoen met het orkest? We repeteren iedere dinsdag van 19.45 tot 22 uur in De Brinkhoeve.

Om te vieren dat er weer muziek gemaakt mag worden, is er een leuke actie bedacht. U krijgt gratis twee lessen - de proefles en de eerste les op een instrument naar keuze van een vakdocent - of gratis lidmaatschap tot en met september 2021. Dit geldt voor jong en oud.

We mogen weer!

29 mei 2021

Het is alweer ruim een halfjaar geleden dat we fysiek met elkaar hebben gerepeteerd. Vanaf komende dinsdag (1 juni), gaan we starten met het 'leerlingen'-orkest. Hier zijn we heel blij mee!

De repetities zullen van 19.30 uur tot en met 20.00 uur zijn en worden verzorgd door onze dirigent Sjaak Verloop. De repetities vinden plaats in de concertzaal van De Brinkhoeve. Op dit moment zijn de repetities van het orkest voor alle leden en leerlingen onder de 18 jaar en voor de AMV-leerlingen.

We hopen vele van jullie dinsdag te verwelkomen!

Wijzigingen in de agenda

15 april 2021

De jeugdactiviteit is inmiddels verzet van 17 april naar zaterdag 12 juni. Het belooft een gezellige middag te worden met leuke opdrachten waarbij gezamenlijk muziek maken niet mag ontbreken. Er zullen muziekfragmenten worden opgenomen zodat deze aan ouders, zussen, broers, opa's en/of oma`s ten gehore gebracht kunnen worden.

Het zomerconcert i.s.m. Marco Bernardi dat we in gedachten hadden voor zaterdag 26 juni - in de Brinkhoeve, met als thema Vergezichten, kan helaas niet doorgaan. We kunnen nog steeds niet repeteren dus schuiven we dit concert door naar volgend jaar.

Repetitie in coronatijd

13 april 2021

Bij de online repetitie van 13 april sloten 17 leden aan. We behandelden het stuk Pacific Dreams waarna Sjaak een leerzame quiz voor ons in petto had (via Kahoot). Daarna vertelde Sjaak ons anekdotes uit het leven van componist James Barnes, zelf tubaist.

De eerstvolgende online repetitie is op dinsdag 20 april, aanvang 19.30 u. Dan behandelen we Caribbean Hideaway. Iedereen mag deelnemen aan de digitale avonden, dus ben je geinteresseerd? Aanmelden kan via secretaris@labonafutura.nl.

Digitaal samenkomen tijdens de lockdown

6 maart 2021

Helaas is de lockdown verlengd tot en met 15 maart. Fysiek samen komen kan nog steeds niet maar we vinden dat het hoog tijd wordt om elkaar weer te zien! Daarom organiseren we elke 14 dagen een digitale ontmoeting met het grote orkest. We beginnen hiermee op dinsdag avond 9 maart van 19.30 tot 20.30 uur via Google Meet, waarbij Sjaak (onze dirigent) als gastheer zal optreden – met elkaar praten we over muziek.

Kriebelt het bij u / jou ook? Hoe leuk zou het zijn om, zodra de coronamaatregelen het toelaten, een instrument te gaan spelen?! Ookal is dit misschien al enige jaren geleden. Iedereen mag deelnemen aan de digitale avonden, dus ben je geinteresseerd? Aanmelden kan via secretaris@labonafutura.nl.

Hé, wij zoeken jou!

18 februari 2021

Ondanks het feit dat we nog niet mogen repeteren, gaan onze instrumentale lessen gewoon (online) door! De afgelopen periode hebben we gebruikt voor het maken van filmpjes om meer bekendheid aan La Bona Futura te geven. Het doel van deze filmpjes is om jouw te triggeren een instrument te gaan spelen! En....is dat gelukt?

Algemene Ledenvergadering

16 februari 2021

Tijdens de Algemene Ledenveragdering hebben we stilgestaan bij het bijzondere jaar. We kijken vooruit en beginnen langzaam met de voorbereiding voor 2022, het jaar dat La Bona Futura 125 jaar bestaat!


Tijdens de Algemene Ledenvergadering heeft Adam zijn bestuursfunctie als penningmeester neergelegd na zeven jaar. We zijn hem dankbaar voor zijn inzet. Tevens hebben wij drie nieuwe bestuurleden mogen verwelkomen. Het komende jaar ligt de focus, naast het jubilieum, op ledenwerving en zichtbaarheid.

LBF en 2020...

2019 sloten wij af met een berichtje op Facebook met de tekst: "Op naar 2020! Er zijn al twee concerten gepland waar we met veel plezier naar toe gaan werken. We hopen u daar ook weer te ontmoeten.". Op 8 februari hebben wij gelukkig ons leerlingenconcert in CBS De Parel kunnen geven. Wat was dat leuk! De leerlingen werden geïnterviewd en kregen een prachtige plek in De Schakel met als titel: "Het zijn echt mooie nummers die we spelen".

Ondertussen waren er verschillende leden en organisaties druk bezig met de voorbereiding van het Bevrijdingsconcert op 18 april. Een prachtig programma met als thema 'Herdenken en Vieren' werd ingestudeerd om stil te staan bij 75 jaar bevrijding. Helaas hebben we het concert dit jaar niet meer kunnen geven, ondanks de plannen om het digitaal uit te voeren.

De instrumentale- en AMV-lessen konden gelukkig veelal gegeven worden. Ook het grote- en het leerlingenorkest heeft ondanks wat tussenstops redelijk door kunnen repeteren. Tot en met dinsdag 19 januari 2021 zullen er geen repetities zijn. We hopen vanaf dinsdag 26 januari 2021 weer te kunnen repeteren.

Heel graag willen wij u bedanken voor de support van het afgelopen muzikale jaar. Fijne kerstdagen gewenst en alvast een gezond en muzikaal 2021!

Opbrengst Grote Clubactie

8 december 2020

Bedankt vrijwilligers, lotenverkopers en vooral lotenkopers! Dankzij jullie hebben we weer een prachtig bedrag bij elkaar kunnen brengen voor onze vereniging.

Vanaf 10 december is het mogelijk om loten te checken op de website van de Grote Clubactie. #vierhetsucces

Muziek verbindt altijd!

24 november 2020

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Heerlijk!! Wij mochten, na een paar weken 'Corona-reces', weer samen muziek maken. Fijn om elkaar te zien en te horen. We oefenen momenteel muziekstukken met als overkoepelend thema 'Vergezichten'.

Nieuw blok AMV-lessen gestart

4 november 2020

Woensdag 4 november is op de Don Bosco School in Rhoon een nieuw blok AMV-lessen van start gegaan. In deze lessen leren kinderen muziek te maken op blokfluit en slagwerkinstrumenten. Spelenderwijs maken ze kennis met muzieknoten en komen in aanraking met verschillende muziekstijlen. In de lessen kunnen ze een harmonie-instrument uitproberen, denk aan klarinet of trompet. De lessen hebben een logische leerlijn, zijn ontwikkeld door de vereniging en worden gegeven door een gediplomeerd vakdocent. Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met ons op via muzieklessen@labonafutura.nl.

Corona update

3 november 2020

Vanavond hebben we met La Bona Futura en met een aantal leerlingen erbij nog heerlijk kunnen repeteren met elkaar. Per 4 november, 22.00 uur, is er een verbod op openstelling van voor publiek toegankelijke locaties en is de toegestane groepsgrootte verder beperkt.

Voor La Bona Futura houden de aangescherpte maatregelen in dat het grote- en het leerlingenorkest tot nader order NIET meer repeteren. De AMV-lessen en instrumentale lessen voor leerlingen tot en met 17 jaar gaan wel fysiek door.