Agenda & nieuws

Volg onze nieuwtjes en evenementen ook via Facebook

Agenda

2020

  • Za. 28 november Bevrijdingsconcert Herdenken & Vieren -GEANNULEERD-

2021

  • Za. 13 februari Leerling concert

  • Za. 17 april Voorjaarsconcert

  • Di. 29 juni Buitenconcert Poortugaal

  • Di. 13 juli Buitenconcert Poortugaal

  • Za. 9 oktober Concert met fanfare orkest CFIJ

2022

  • 22 januari Nieuwjaarsconcert – jubileum LBF

Nieuws

Muziek verbindt altijd!

24 november 2020

Heerlijk!! Wij mochten, na een paar weken 'Corona-reces', weer samen muziek maken. Fijn om elkaar te zien en te horen. We oefenen momenteel muziekstukken met als overkoepelend thema 'Vergezichten'.

Speel je een instrument of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Kom dan zeker eens langs op de dinsdagavond in De Brinkhoeve! Graag, vanwege de Coronamaatregelen, vooraf even aanmelden via secrataris@labonafutura.nl

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Nieuw blok AMV-lessen gestart

4 november 2020

Woensdag 4 november is op de Don Bosco School in Rhoon een nieuw blok AMV-lessen van start gegaan. In deze lessen leren kinderen muziek te maken op blokfluit en slagwerkinstrumenten. Spelenderwijs maken ze kennis met muzieknoten en komen in aanraking met verschillende muziekstijlen. In de lessen kunnen ze een harmonie-instrument uitproberen, denk aan klarinet of trompet. De lessen hebben een logische leerlijn, zijn ontwikkeld door de vereniging en worden gegeven door een gediplomeerd vakdocent. Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met ons op via muzieklessen@labonafutura.nl.

Corona update

3 november 2020

Vanavond hebben we met La Bona Futura en met een aantal leerlingen erbij nog heerlijk kunnen repeteren met elkaar. Per 4 november, 22.00 uur, is er een verbod op openstelling van voor publiek toegankelijke locaties en is de toegestane groepsgrootte verder beperkt.

Voor La Bona Futura houden de aangescherpte maatregelen in dat het grote- en het leerlingenorkest tot nader order NIET meer repeteren. De AMV-lessen en instrumentale lessen voor leerlingen tot en met 17 jaar gaan wel fysiek door.

Interview De Schakel

29 oktober 2020

Klik op bovenstaande foto om het volledige interview te lezen

Swingen in De Brinkhoeve

10 oktober 2020

Zaterdag 10 oktober heeft de muziekmiddag voor onze leerlingen plaatsgevonden. Om 13 uur kwamen de leerlingen naar de openstaande tuinzaal van De Brinkhoeve. Dirigent Sjaak begon met een voorstelrondje, want ook dit jaar konden ze weer nieuwe gezichten verwelkomen. Daarna werd al snel de muziek uitgedeeld en ging de groep aan de slag. Een uur werd er geconcentreerd gespeeld. Omdat de deuren open stonden kon iedereen buiten meegenieten. Daarna werd er een westrijd gestart, wie kan de langste toon blazen? Hierna volgende nog een muziekkwartet en een muziekquiz. Daarna gingen ze verder met het spelen van de blues. Na de prijsuitreikingen kregen alle leerlingen nog een leuke attentie mee.

-Geannuleerd-

75 jaar bevrijding – herdenken en vieren – Dorpskerk

Op 16 maart hebben we moeten besluiten dat het bevrijdingsconcert dat wij op 18 april wilden geven niet door kon gaan. We wilden met elkaar in de monumentale Dorpskerk het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden, herdenken. We wilden graag stilstaan bij de vrijheid die is bevochten door mensen die daarvoor grote offers hebben gebracht. Daarnaast was een onderdeel van het programma het vieren van de vrijheid sinds 1945, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven aan nieuwe generaties.

Naast harmonieorkest La Bona Futura zou muzikaal medewerking worden verleend door een doedelzakspeler en gospelkoor Relight. Daarnaast zou Stichting Oudheidkamer Rhoon en Poortugaal een doorlopende beamerpresentatie verzorgen van beelden rondom de oorlogsjaren. Als bestuur hebben we ons gefocust op de voorbereiding van een concert dat met behulp van RTV Albrandswaard uitgezonden kon worden op televisie en internet.

Helaas hebben we moeten besluiten dat de geplande datum (28 november) niet haalbaar is in verband met de beperking van het aantal mensen dat mag samenkomen.

De repetities zijn weer begonnen!

September 2020

Het grote orkest en het leerlingenorkest zijn vanaf september weer begonnen met de repetities op dinsdagavond. Vanaf 8 juni heeft onze “branche” een goedgekeurd protocol, waardoor het mogelijk is om de repetites door te laten gaan.

Speel je een instrument of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Kom dan zeker eens langs op de dinsdagavond in De Brinkhoeve! Graag, vanwege de Coronamaatregelen, vooraf even aanmelden via secrataris@labonafutura.nl

Statiegeldactie Plus Hofland Poortugaal

Augustus 2020

De opbrengst van de gedoneerde statiegeldbonnen is in de week van 6 augustus voor La Bona Futura.

Hierbij willen wij supermarkt Plus Hofland Poortugaal en iedereen die ons hiermee steunt heel hartelijk bedanken.

We zijn er heel blij mee!