Agenda & nieuws

Volg onze nieuwtjes en evenementen ook via Facebook

Agenda

2021

  • Za. 12 juni Leerlingenactiviteit - voor alle leerlingen tot en met 17 jaar


  • Di. 13 juli Buitenconcert in Poortugaal


  • Za. 6 nov. Concert met fanfare orkest CFIJ in Poortugaal

2022

  • Za. 22 januari Nieuwjaarsconcert – jubileum LBF


  • Zomer 2022 Zomerconcert m.m.v. Marco Bernardi in Sociaal Cultureel Centrum De Brinkhoeve

Nieuws

Wijzigingen in de agenda

15 april 2021

De jeugdactiviteit is inmiddels verzet van 17 april naar zaterdag 12 juni. Het belooft een gezellige middag te worden met leuke opdrachten waarbij gezamenlijk muziek maken niet mag ontbreken. Er zullen muziekfragmenten worden opgenomen zodat deze aan ouders, zussen, broers, opa's en/of oma`s ten gehore gebracht kunnen worden.

Het zomerconcert i.s.m. Marco Bernardi dat we in gedachten hadden voor zaterdag 26 juni - in de Brinkhoeve, met als thema Vergezichten, kan helaas niet doorgaan. We kunnen nog steeds niet repeteren dus schuiven we dit concert door naar volgend jaar.

Repetitie in coronatijd

13 april 2021

Bij de online repetitie van 13 april sloten 17 leden aan. We behandelden het stuk Pacific Dreams waarna Sjaak een leerzame quiz voor ons in petto had (via Kahoot). Daarna vertelde Sjaak ons anekdotes uit het leven van componist James Barnes, zelf tubaist.

De eerstvolgende online repetitie is op dinsdag 20 april, aanvang 19.30 u. Dan behandelen we Caribbean Hideaway. Iedereen mag deelnemen aan de digitale avonden, dus ben je geinteresseerd? Aanmelden kan via secretaris@labonafutura.nl.

Digitaal samenkomen tijdens de lockdown

6 maart 2021

Helaas is de lockdown verlengd tot en met 15 maart. Fysiek samen komen kan nog steeds niet maar we vinden dat het hoog tijd wordt om elkaar weer te zien! Daarom organiseren we elke 14 dagen een digitale ontmoeting met het grote orkest. We beginnen hiermee op dinsdag avond 9 maart van 19.30 tot 20.30 uur via Google Meet, waarbij Sjaak (onze dirigent) als gastheer zal optreden – met elkaar praten we over muziek.


Kriebelt het bij u / jou ook? Hoe leuk zou het zijn om, zodra de coronamaatregelen het toelaten, een instrument te gaan spelen?! Ookal is dit misschien al enige jaren geleden. Iedereen mag deelnemen aan de digitale avonden, dus ben je geinteresseerd? Aanmelden kan via secretaris@labonafutura.nl.

Hé, wij zoeken jou!

18 februari 2021

Ondanks het feit dat we nog niet mogen repeteren, gaan onze instrumentale lessen gewoon (online) door! De afgelopen periode hebben we gebruikt voor het maken van filmpjes om meer bekendheid aan La Bona Futura te geven. Het doel van deze filmpjes is om jouw te triggeren een instrument te gaan spelen! En....is dat gelukt?

Algemene Ledenvergadering

16 februari 2021

Tijdens de Algemene Ledenveragdering hebben we stilgestaan bij het bijzondere jaar. We kijken vooruit en beginnen langzaam met de voorbereiding voor 2022, het jaar dat La Bona Futura 125 jaar bestaat!


Tijdens de Algemene Ledenvergadering heeft Adam zijn bestuursfunctie als penningmeester neergelegd na zeven jaar. We zijn hem dankbaar voor zijn inzet. Tevens hebben wij drie nieuwe bestuurleden mogen verwelkomen. Het komende jaar ligt de focus, naast het jubilieum, op ledenwerving en zichtbaarheid.

LBF en 2020...

2019 sloten wij af met een berichtje op Facebook met de tekst: "Op naar 2020! Er zijn al twee concerten gepland waar we met veel plezier naar toe gaan werken. We hopen u daar ook weer te ontmoeten.". Op 8 februari hebben wij gelukkig ons leerlingenconcert in CBS De Parel kunnen geven. Wat was dat leuk! De leerlingen werden geïnterviewd en kregen een prachtige plek in De Schakel met als titel: "Het zijn echt mooie nummers die we spelen".

Ondertussen waren er verschillende leden en organisaties druk bezig met de voorbereiding van het Bevrijdingsconcert op 18 april. Een prachtig programma met als thema 'Herdenken en Vieren' werd ingestudeerd om stil te staan bij 75 jaar bevrijding. Helaas hebben we het concert dit jaar niet meer kunnen geven, ondanks de plannen om het digitaal uit te voeren.

De instrumentale- en AMV-lessen konden gelukkig veelal gegeven worden. Ook het grote- en het leerlingenorkest heeft ondanks wat tussenstops redelijk door kunnen repeteren. Tot en met dinsdag 19 januari 2021 zullen er geen repetities zijn. We hopen vanaf dinsdag 26 januari 2021 weer te kunnen repeteren.

Heel graag willen wij u bedanken voor de support van het afgelopen muzikale jaar. Fijne kerstdagen gewenst en alvast een gezond en muzikaal 2021!

Opbrengst Grote Clubactie

8 december 2020

Bedankt vrijwilligers, lotenverkopers en vooral lotenkopers! Dankzij jullie hebben we weer een prachtig bedrag bij elkaar kunnen brengen voor onze vereniging.

Vanaf 10 december is het mogelijk om loten te checken op de website van de Grote Clubactie. #vierhetsucces

Muziek verbindt altijd!

24 november 2020

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Heerlijk!! Wij mochten, na een paar weken 'Corona-reces', weer samen muziek maken. Fijn om elkaar te zien en te horen. We oefenen momenteel muziekstukken met als overkoepelend thema 'Vergezichten'.

Nieuw blok AMV-lessen gestart

4 november 2020

Woensdag 4 november is op de Don Bosco School in Rhoon een nieuw blok AMV-lessen van start gegaan. In deze lessen leren kinderen muziek te maken op blokfluit en slagwerkinstrumenten. Spelenderwijs maken ze kennis met muzieknoten en komen in aanraking met verschillende muziekstijlen. In de lessen kunnen ze een harmonie-instrument uitproberen, denk aan klarinet of trompet. De lessen hebben een logische leerlijn, zijn ontwikkeld door de vereniging en worden gegeven door een gediplomeerd vakdocent. Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met ons op via muzieklessen@labonafutura.nl.

Corona update

3 november 2020

Vanavond hebben we met La Bona Futura en met een aantal leerlingen erbij nog heerlijk kunnen repeteren met elkaar. Per 4 november, 22.00 uur, is er een verbod op openstelling van voor publiek toegankelijke locaties en is de toegestane groepsgrootte verder beperkt.

Voor La Bona Futura houden de aangescherpte maatregelen in dat het grote- en het leerlingenorkest tot nader order NIET meer repeteren. De AMV-lessen en instrumentale lessen voor leerlingen tot en met 17 jaar gaan wel fysiek door.

Interview De Schakel

29 oktober 2020

Klik op bovenstaande foto om het volledige interview te lezen

Swingen in De Brinkhoeve

10 oktober 2020

Zaterdag 10 oktober heeft de muziekmiddag voor onze leerlingen plaatsgevonden. Om 13 uur kwamen de leerlingen naar de openstaande tuinzaal van De Brinkhoeve. Dirigent Sjaak begon met een voorstelrondje, want ook dit jaar konden ze weer nieuwe gezichten verwelkomen. Daarna werd al snel de muziek uitgedeeld en ging de groep aan de slag. Een uur werd er geconcentreerd gespeeld. Omdat de deuren open stonden kon iedereen buiten meegenieten. Daarna werd er een westrijd gestart, wie kan de langste toon blazen? Hierna volgende nog een muziekkwartet en een muziekquiz. Daarna gingen ze verder met het spelen van de blues. Na de prijsuitreikingen kregen alle leerlingen nog een leuke attentie mee.

-Geannuleerd-

75 jaar bevrijding – herdenken en vieren – Dorpskerk

Op 16 maart hebben we moeten besluiten dat het bevrijdingsconcert dat wij op 18 april wilden geven niet door kon gaan. We wilden met elkaar in de monumentale Dorpskerk het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden, herdenken. We wilden graag stilstaan bij de vrijheid die is bevochten door mensen die daarvoor grote offers hebben gebracht. Daarnaast was een onderdeel van het programma het vieren van de vrijheid sinds 1945, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven aan nieuwe generaties.

Naast harmonieorkest La Bona Futura zou muzikaal medewerking worden verleend door een doedelzakspeler en gospelkoor Relight. Daarnaast zou Stichting Oudheidkamer Rhoon en Poortugaal een doorlopende beamerpresentatie verzorgen van beelden rondom de oorlogsjaren. Als bestuur hebben we ons gefocust op de voorbereiding van een concert dat met behulp van RTV Albrandswaard uitgezonden kon worden op televisie en internet.

Helaas hebben we moeten besluiten dat de geplande datum (28 november) niet haalbaar is in verband met de beperking van het aantal mensen dat mag samenkomen.

De repetities zijn weer begonnen!

September 2020

Het grote orkest en het leerlingenorkest zijn vanaf september weer begonnen met de repetities op dinsdagavond. Vanaf 8 juni heeft onze “branche” een goedgekeurd protocol, waardoor het mogelijk is om de repetites door te laten gaan.

Speel je een instrument of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Kom dan zeker eens langs op de dinsdagavond in De Brinkhoeve! Graag, vanwege de Coronamaatregelen, vooraf even aanmelden via secretaris@labonafutura.nl

Statiegeldactie Plus Hofland Poortugaal

Augustus 2020

De opbrengst van de gedoneerde statiegeldbonnen is in de week van 6 augustus voor La Bona Futura.

Hierbij willen wij supermarkt Plus Hofland Poortugaal en iedereen die ons hiermee steunt heel hartelijk bedanken.

We zijn er heel blij mee!