Agenda & nieuws

Volg onze nieuwtjes en evenementen ook via Facebook

Agenda

Komende activiteiten


2024 


Terugblik

Leerlingenconcert  23 maart 2024

Wat een feestje was het weer in de Don Boscoschool zaterdagavond 23 maart. De combinatie van onze AMV-leerlingen, leerlingenorkest en het groot orkest maakte het tot een zeer geslaagde avond.

En wat een veelzijdig man is onze dirigent Sjaak Verloop toch. Hij heeft zich afgelopen jaar ook nog een omgeschoold van circusdirecteur naar kunstkenner en suppoost van ons eigen LBF-museum.

Aan de hand van prachtige, door diverse leerlingen gemaakte schilderijen maakten we een muzikale rondgang door het museum.

Geweldige afsluiter was het muziekstuk 'Banaan' waarbij het schoolkoor zich bij de muzikanten aansloot. Een heerlijk muziekfeest.

Zeker voor herhaling vatbaar!


The History of the America's  2 maart 2024

Op zaterdagavond 2 maart dook La Bona Futura in de Amerikaanse geschiedenis. Via een muzikale rondreis door Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.

Het concert vond plaats in de Dorpskerk aan de Groene Kruisweg te Poortugaal. De kerk was goed gevuld!

Als grote verrassing kregen Bas van den Engel en Arie Groenenboom een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Jolanda de Witte.

Herdertjestocht 23 december 2023

Op zaterdagavond 23 december vond de Herdertjestocht plaats. 

La Bona Futura zorgde voor de muzikale omlijsting. Ter hoogte van De Brinkhoeve speelden we muziek die geheel paste bij de tijd van het jaar.

Jeugdmiddag, zaterdag 18 november 2023

 

Op zaterdagmiddag 18 november gingen de deuren van de Brinkhoeve open voor onze jeugdmiddag. Wat leuk om weer bekende en nieuwe gezichten te mogen verwelkomen. De jongste leerlingen zitten in groep 4 en de oudste leerlingen gaan al naar het voorgezet onderwijs. De ene speelde op klein slagwerk, de ander op blokfluit, dwarsfluit, saxofoon of hoorn. Zo vormden we een echt klein orkest. We werden ondersteund door een trompet, hobo, hoorn en euphonium uit het grote orkest. De leerlingen vonden het best spannend, o.l.v. Sjaak speelden we het stuk eerst door. Het eerste muziekstuk heette ‘Blokfluitrock’. Hierin was de solopartij voor de blokfluiten. Sjaak was blij dat de leerlingen hun noten goed konden spelen. Zo kon hij aan de slag met het echte muziek maken. De verschillende instrumentgroepen kregen apart aandacht en de leerlingen konden goed de verschillen horen. Hierna hadden we een korte pauze met wat drinken en wat lekkers. Daarna werd de groep gesplitst. De leerlingen uit groep 4 en 5 gingen met Heleen en Rina een toonladderspel doen. Al spelenderwijs leerden ze het ritme klappen en stappen van het bekende liedje ‘Hoedje van papier’. Er werden van kranten ook heuse hoedjes gevouwen. De andere groep ging door met het muziekstuk ‘March along’ en Beetle Blues’. Sjaak speelde op de snare-drum, waardoor het een mooi swingend werk werd. De groepen kwamen weer bij elkaar. Het orkest speelden het lied ‘Hoedje van papier’ de hoedjes gingen op en de kinderen lieten horen en zien wat ze geleerd hadden. Nog een kleine versnapering en toen was het alweer 16.00 uur. Ons publiek kwam luisteren en kijken naar de resultaten van deze middag.

We hebben een heus concert verzorgd. We begonnen met ‘hoedje van papier’, vervolgens ‘March along’ en ‘Beetle blues’ en als klap op de vuurpijl ‘Blokfluitrock’. Tussendoor gaf Sjaak uitleg over onze vereniging, de mogelijkheid om lessen te volgen en onze volgende activiteiten. Na afloop kregen de leerlingen een herinnering mee naar huis, een knapzakje met daarop een notenbalk met G sleutel. In het knapzakje zaten kruidnoten waarmee ze de noten op de notenbalk kunnen maken.

Dank aan Sylvia, Jonathan, Fien, Nika, Stefan, Carice, Yarah, Thomas, Marjoiijn, Laura, Jolien, Celine, Marijke, Cor, Sjaak, Heleen, Rina en Ingrid

Heb je deze activiteit gemist?  23 Maart geven we met de leerlingen weer een concert, houd de website en media in de gaten.

In de Week tegen Eenzaamheid organiseerden we een concert op dinsdagavond 3 oktober. Dit concert vond plaats in de grote zaal van de Brinkhoeve in Poortugaal. 

Het was een leuke en gezellige avond waarbij een flink aantal luisteraars genoten van de muziek. Onze dirigent Sjaak Verloop vertelde wat leuke wetenswaardigheden over de diverse muziekstukken.

Een mooie traditie om erin te houden. Volgend jaar weer!La Bona Futura ......  en France!

3 juni 2023 


Zaterdagavond 3 juni werd de Brinkhoeve in Poortugaal omgetoverd tot een Frans bistroterras waar in zomerse sferen genoten kon worden van heerlijke Franse muziek!

Onder het genot van een kopje koffie of glaasje wijn mét Franse versnapering bracht La Bona Futura de aanwezigen in vakantiestemming door heerlijk bekende muziek als 'Chanson d'Amour' en 'Un Belle Histoire'  te spelen.

Daarnaast werden ook enkele misschien minder bekende maar prachtige werken gespeeld. 

Kortom, het was wederom een heerlijke muzikale avond!

Omdat wij zo blij zijn met de niet aflatende steun van onze 'Vrienden van La Bona Futura' was de entreeprijs voor hen € 5,-, i.p.v. € 7,50 

Aan de laatste Vriendenbrief die zij hadden ontvangen zat een strookje dat kon worden ingevuld en bij de entree kon worden ingeleverd.


Het was weer een heerlijke ontspannen muzikale avond. Koningsdag

27 april 2023

Heerlijk om weer te mogen spelen tijdens de Aubade op Koningsdag. Het was fris maar heerlijk zonnig en het enthousiaste publiek maakte er mede een feestje van! 

Net als vorig jaar mochten we spelen bij SV Poortugaal waar het lekker druk was. Voor alle leden was er na afloop een heerlijke oranje tompouce. 

Leerlingenconcert

25 maart 2023

Wat een avondje vol muziek in de Don Boscoschool was dat! Zaterdagavond 25 maart hebben de AMV-leerlingen en de beide orkesten van Harmonievereniging La Bona Futura een concert verzorgd. Ook twee leerlingen van de Don Boscoschool hebben samen met het orkest gezongen. Het klonk prachtig, fabelachtig, subliem!

Het thema van het concert was CIRCUS en de dirigent zag eruit als een echte circusdirecteur. Het publiek werd welkom geheten met ‘Hooggeëerd publiek!’, net als in een echt circus. De orkestleden waren op zijn moois gekleed. De slingers waren gemaakt door een leerling van de school.

Behalve het orkest speelden er ook nog diverse ensembles. Vier trompetten speelden samen met een euphonium drie dansen. Een ensemble van vier dwarsfluiten én een ensemble van vier klarinetten lieten ook mooie muziek klinken. Ook de jongere leerlingen lieten van zich horen. Trompetleerling Naud speelde samen met zijn trompetleraar Cor twee liedjes. Laura op dwarsfluit en Lucie op klarinet hadden samen een duet ingestudeerd. De AMV-leerlingen Stefan, Noël, Danthe, Sophia, Merel, Sylvia en Carice hebben vier liedjes op blokfluit gespeeld.

Heel tof en knap gedaan allemaal!

Wil je, net als onze kanjers, ook muziekles? Maak dan een afspraak voor een proefles.

Mail dan naar muzieklessen@labonafutura.nl 

Nieuwjaarsconcert

21 januari 2023

Een feestelijk Nieuwjaarsconcert als afsluiting van ons 125-jarig jubileumjaar. Het concert in Weense traditie werd geopend met het mooie 'Slava'. Verder werden o.a. 'Die Fledermaus', het speciaal voor LBF gecomponeerde 'Pictures of Portegael', 'Wiener Melange' en het 'Chianti Lied' ten gehore gebracht. 

Dit alles onder de altijd inspirerende muzikale leiding van onze dirigent Sjaak Verloop.

Het koorensemble van Maasstedelijke Koren zong ook enkele mooie liederen, waaronder 'Over the Rainbow'.

Mede dankzij het zeer enthousiaste publiek, in een goed gevulde Dorpskerk, was het een prachtige, muzikale avond die werd afgesloten met de 'Radetzky Mars'.

Op deze feestelijke avond werden ook nog drie jubilarissen verrast met een insigne. Patrick, Arie en Bas zijn respectievelijk 12,5, 60(!) en 70(!) jaar lid van onze vereniging. 

Foto Sjors maakte weer veel prachtige foto's van het mooie concert, waarvoor dank!

Muzikale Lichtjestour

25 november 2022

Op vrijdagavond 25 november was La Bona Futura aanwezig op de door het Hart van Poortugaal en de Ondernemersvereniging Poortugaal georganiseerde Lichtjestour/Lampionnenoptocht. Wij mochten de deelnemers van de optocht, kinderen t/m 9 jaar, muzikaal ontvangen bij het eindpunt van de wandeling. Dat vond plaats op het schoolplein van CBS 'De Parel' aan de Sleedoorn in Poortugaal.

Met sfeervolle muziek die passend was voor deze wintermaanden kon er ook nog genoten worden van een, door Argos verzorgde, lekkere versnapering.

Wintermarkt enveloppenloterij

26 november 2022

Tijdens de gezellige Wintermarkt van zaterdag 26 november die gehouden werd in de kern van Poortugaal organiseerden we weer onze inmiddels befaamde enveloppenloterij. In ons zeer goed met prachtige prijzen gevulde kraam kon u twee vliegen in één klap slaan; grote kans dat u met een mooie prijs naar huis ging én u steunde onze vereniging. 

De enveloppen vlogen met hoge snelheid van de waslijn! 

Er werd € 368,- bijeengebracht voor onze vereniging.

PLAY-IN

8 oktober 2022

'Dawn of a new day.'  

Om 9.30 uur stonden de muziekstukken klaar op de muziekstandaards en liep de koffie door. Met 38 enthousiaste muzikanten en met onze zeer gemotiveerde dirigent Sjaak Verloop zijn we de afwisselende muziekstukken gaan instuderen. Met natuurlijk de welverdiende pauzes waarin het vooral ook leuk was om de andere muzikanten te spreken en beter te leren kennen.  De overheerlijke lunch werd verzorgd door Peter en Anita Maas.  

Het was erg leuk om aan het eind van de middag aan het verzamelde publiek te laten horen wat we in één dag gezamenlijk hadden bereikt. Te beluisteren waren o.a.  'Dawn of a New Day', 'Dublin Dancers' en de prachtige filmische muziek van 'Lord of the Rings'.

Ook aan deze activiteit tijdens ons 125-jarig jubileum denken we met veel plezier terug!

Deze dag werd mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Week tegen eenzaamheid

30 september 2022


Harmonieorkest La Bona Futura heeft op dinsdagavond 4 oktober een gratis concert in de Brinkhoeve gegeven tijdens de jaarlijkse Week tegen Eenzaamheid. 

Tijdens het concert werden diverse soorten muziek, en zo voor ieder wat wils gespeeld. Heel fijn om te zien dat de toehoorders zichtbaar genoten van dit ongedwongen samenzijn.

Zoals alleen onze dirigent Sjaak dat kan vertelde hij allerlei leuke wetenswaardigheden over de gespeelde muziekstukken en hun componisten. 

Erg fijn om in deze Week tegen Eenzaamheid te merken dat muziek altijd en iedereen verbindt!

Jubileumconcert 125 jaar

21 mei 2022

In een uitverkochte Dorpskerk mochten we ons jubileumjaar openen. De medewerking van sopraan Rosa Dijkgraaf, de AMV-leerlingen en het leerlingenorkest met het nummer FEEST!, de mooie beelden van de beamerpresentatie, het enthousiast publiek; alles kwam samen en maakte het tot een supermooie avond.

Ook werden we nog verrast door een vertegenwoordiger van het ZHBM (onderdeel van KNMO) die een zilveren erepenning uitreikte i.v.m. het 125-jarig bestaan.

VideoClub Lux heeft het concert gefilmd. Leuk om dit later terug te kunnen kijken! FotoSjors heeft heel de avond foto's gemaakt welke te zien zijn op www.fotosjors.nl

Mede dankzij onze sponsors zoals Delta PORT en de Oudheidkamer hebben we dit mooie concert kunnen organiseren.

Leden- (en dirigent) dag

14 mei 2022

We kijken terug op een zeer geslaagde leden- en dirigent dag op het eiland Tiengemeten.

Het weer werkte uitstekend mee omdat het zeer zonnig was en de temperatuur aangenaam.

Complimenten voor de jubileum commissie, het was uitstekend georganiseerd!

Dodenherdenking

4 mei 2022

Het 4 mei comité had ons weer uitgenodigd om een muzikale bijdrage te leveren aan de herdenking. Voor het eerst hadden we als dresscode – in het zwart gekleed - de inmiddels verouderde colbertjes lieten we in de kast hangen. Wat zagen we er netjes uit!

Vanuit het publiek kregen we meerdere positieve reacties over een mooi repertoire dat bovendien prima klonk. Wat willen we nog meer?

Koningsdag

27 april 2022

Toen we rond 9.30 uur aankwamen bij SV Poortugaal bleek er een mooi podium voor ons klaar te staan. De aubade werd druk bezocht, de burgemeester en wethouder woonden ons hele concert bij.

Daarnaast was er veel belangstelling voor de kleedjesmarkt, de opblaasbare toestellen en balspelen die op het terrein van de voetbalvereniging georganiseerd waren.

Na afloop van ons concert verrasten we onze leden met oranjetompoezen voor bij de koffie/thee.

1897 'La Bona Futura' is 125-jarig! 2022

Op zaterdag 21 mei is een groots opgezet concert het startschot van ons jubileumjaar. Tijdens dit concert maken we een reis door de tijd waarbij meerdere tijdsbeelden uit ons rijke verleden tot uiting komen in muzikale vorm. Om dit te versterken zullen we samen met 'de Oudheidkamer' te Poortugaal beelden vertonen die passen bij deze muzikale reis.  Ook zijn we heel blij met de medewerking van sopraan Rosa Dijkgraaf. 


Het concert is op zaterdag 21 mei in de Dorpskerk aan de Groene Kruisweg te Poortugaal. 

Aanvang 19.45 uur, zaal open 19.15 uur. 

Kaarten zijn verkrijgbaar via 125jaar@labonafutura.nl of via telefoonnummer 06 40891578

Kosten van de kaarten zijn (16+) € 12,50/€ 7,50 (16-) inclusief consumptie.

Jeugdmiddag

13 november 2021

Afgelopen zaterdag 13 november werd er in de Brinkhoeve druk geoefend op het muziekstuk 'Ik word lekker wat ik wil', het kinderboekenweeklied van 2021. 

Tussen het oefenen van het muziekstuk hebben we het Tangramspel gespeeld, gingen de jongste kinderen met Rina buiten een speurtocht doen en was voor de overige aanwezigen een Kahootquiz gemaakt  met leuke en leerzame muziekvragen.

Toen iedereen weer terug was in de zaal werd nog even hard geoefend op de muziekinstrumenten, waarna alle ouders konden luisteren naar het geweldige resultaat.

Jeugdmiddag zaterdag 13 nov.

8 november 2021

Op zaterdag 13 november is er weer een gezellige jeugdmiddag bij LBF.  We beginnen om half 2 en rond half 5 sluiten we af. De jeugdmiddag wordt gehouden in de Brinkhoeve.

We gaan weer lekker muziek maken dus neem je instrument en bladmuziek mee!

Ook onze AMV-leerlingen zijn natuurlijk van harte welkom om mee te doen.

Heel graag tot ziens op 13 november!

Concert ' Ferne Weite'

6 november 2021

Zaterdag 6 november hebben we ons concert 'Ferne Weite' mogen opvoeren. Het enthousiaste publiek maakte het voor ons een feestje om te spelen.

De actie van de avond was de verkoop van de door enkele leden van ons orkest gemaakte vogelvoerarrangementen. Ze vonden gretig aftrek!

Groot Albrandswaards Concert 

21 september 2021

Zaterdagavond 2 oktober wordt het Groot Albrandswaards Concert gehouden in de sporthal van Rhoon t.g.v. de opening van het Huis van Albrandswaard van de gemeente Albrandswaard.

Van 19:00 uur tot 23:00 uur kunt u genieten van muziek van verschillende muziekverenigingen en koren uit Albrandswaard. Het concert vindt plaats met medewerking van zangers en muzikanten van Bombary, Sparkling Voices, Slag ende Stoot, het Combo van de Bigband Enterprise, Volharding en La Bona Futura.

Het concert kan gevolgd worden via de bovenstaande livestream of in De Sporthal! U bent vanaf 18:00 welkom. Bij de deur wordt u gevraagd om de corona-check.  U dient zich hier online te registreren via deze link.

Spaar je club gezond!

6 september 2021

PLUS (Hofland) supermarkt draagt LBF een warm hart toe! Doet u ook mee aan de actie? Op deze manier steunt u onze vereniging.

De sponsorpunten kunnen hier geschonken worden!

We gaan weer van start!

17 augustus 2021

Dinsdag 24 augustus start ons nieuwe seizoen. Het belooft een spannend seizoen te worden! Voor iedereen die graag muziek zou willen maken in groepsverband, staat de deur van De Brinkhoeve vanaf dinsdag 24 augustus om 19.30 uur open.

De komende maanden zullen we ons gaan voorbereiden op het 125-jarig bestaan, in 2022. We willen dit graag vieren, want 125 jaar, dat is niet niks! Een rijk verleden waar we als verenigign dankvoor en trots op zijn.

Op naar de 125 jaar!


Naast het voorbereiden van het jubileumjaar staat er op zaterdag 6 november een concert gepland met het Christelijk Fanfarekorps uit IJsselmonde. Dit is deel twee van het uitwisselingsconcert, welke door corona even op zicht heeft laten wachten. Het concert zal plaatsvinden in de Brinkhoeve.

Zomerstop

14 juli 2021

Dat was weer een enerverend seizoen...

Heel blij dat we het gisteravond op zo'n leuke wijze af hebben kunnen sluiten. Ook heel leuk dat leerlingen Vivian op altsax en Mariejesse op dwarsfluit het concert met ons mee hebben gespeeld.

Wij wensen iedereen een fijne zomer en heel graag tot na de vakantie. Er staan veel leuke activiteiten op stapel! Ook meedoen met het orkest? De repetities starten op dinsdag 24 augustus van 19.45 tot 22 uur in De Brinkhoeve.

Om te vieren dat er weer muziek gemaakt mag worden, is er een leuke actie bedacht. U krijgt gratis twee lessen - de proefles en de eerste les op een instrument naar keuze van een vakdocent - of gratis lidmaatschap tot en met december 2021. Dit geldt voor jong en oud. 

Buitenconcert

3 juli 2021

Dinsdagavond 13 juli bent u weer van harte welkom om in de buitenlucht te genieten van livemuziek van La Bona Futura.

We zijn als orkest heel erg blij om op deze manier weer muziek te kunnen maken voor iedereen die daarvan wil genieten.

Neem uw goede humeur mee en eventueel een stoel! Vanaf 19.30 uur spelen wij diverse leuke en mooie muziekstukken.

Locatie: het parkje bij de Hooge-Werf, tegenover kruising 't Wiel/Watering.

En, graag tot ziens op dinsdagavond 13 juli!

Bijdrage week tegen eenzaamheid

29 juni 2021

In samenwerking met Stichting Welzijn Albrandswaard organiseert La Bona Futura een muziekuurtje in de Week tegen eenzaamheid. Op dinsdag 5 oktober krijgen eenzame ouderen uit de gemeente Albrandswaard de mogelijkheid om tussen 19.30 uur en 20.30 uur een muziekuurtje van La Bona Futura in De Brinkhoeve bij te wonen. Natuurlijk zijn andere geïnteresseerde ook van harte welkom!

Concert t.b.v opening Huis van Albrandswaard

22 juni 2021

Op zaterdag 2 oktober wordt Het Huis van Albrandswaard geopend. Ons leerlingenorkest (19.00 uur – 20.00 uur) en het grote orkest (20.00 uur – 23.00 uur) treden deze avond op in de Sporthal van Rhoon. Hoe de avond exact wordt ingedeeld is nog onduidelijk. Naast La Bona Futura treden ook Volharding, Big Band Enterprise, Slag ende Stoot, Bombary en Sparkling Voices op.

Heerlijk aan het oefenen!

15 juni 2021

Heerlijk aan het oefenen. Gelukkig weer met steeds meer muzikanten én onze jeugd. O.l.v. de altijd enthousiaste Sjaak Verloop!

Ook meedoen met het orkest? We repeteren iedere dinsdag van 19.45 tot 22 uur in De Brinkhoeve.

Om te vieren dat er weer muziek gemaakt mag worden, is er een leuke actie bedacht. U krijgt gratis twee lessen - de proefles en de eerste les op een instrument naar keuze van een vakdocent - of gratis lidmaatschap tot en met september 2021. Dit geldt voor jong en oud. 

We mogen weer!

29 mei 2021

Het is alweer ruim een halfjaar geleden dat we fysiek met elkaar hebben gerepeteerd. Vanaf komende dinsdag (1 juni), gaan we starten met het 'leerlingen'-orkest. Hier zijn we heel blij mee!

De repetities zullen van 19.30 uur tot en met 20.00 uur zijn en worden verzorgd door onze dirigent Sjaak Verloop. De repetities vinden plaats in de concertzaal van De Brinkhoeve. Op dit moment zijn de repetities van het orkest voor alle leden en leerlingen onder de 18 jaar en voor de AMV-leerlingen.

We hopen vele van jullie dinsdag te verwelkomen!

Wijzigingen in de agenda

15 april 2021

De jeugdactiviteit is inmiddels verzet van 17 april naar zaterdag 12 juni. Het belooft een gezellige middag te worden met leuke opdrachten waarbij gezamenlijk muziek maken niet mag ontbreken. Er zullen muziekfragmenten worden opgenomen zodat deze aan ouders, zussen, broers, opa's en/of oma`s ten gehore gebracht kunnen worden.

Het zomerconcert i.s.m. Marco Bernardi dat we in gedachten hadden voor zaterdag 26 juni - in de Brinkhoeve, met als thema Vergezichten, kan helaas niet doorgaan. We kunnen nog steeds niet repeteren dus schuiven we dit concert door naar volgend jaar.

Repetitie in coronatijd

13 april 2021

Bij de online repetitie van 13 april sloten 17 leden aan. We behandelden het stuk Pacific Dreams waarna Sjaak een leerzame quiz voor ons in petto had (via Kahoot). Daarna vertelde Sjaak ons anekdotes uit het leven van componist James Barnes, zelf tubaist.

De eerstvolgende online repetitie is op dinsdag 20 april, aanvang 19.30 u. Dan behandelen we Caribbean Hideaway. Iedereen mag deelnemen aan de digitale avonden, dus ben je geinteresseerd? Aanmelden kan via secretaris@labonafutura.nl

Digitaal samenkomen tijdens de lockdown

6 maart 2021

Helaas is de lockdown verlengd tot en met 15 maart. Fysiek samen komen kan nog steeds niet maar we vinden dat het hoog tijd wordt om elkaar weer te zien! Daarom organiseren we elke 14 dagen een digitale ontmoeting met het grote orkest.  We beginnen hiermee op dinsdag avond 9 maart van 19.30 tot 20.30 uur via Google Meet, waarbij Sjaak (onze dirigent) als gastheer zal optreden – met elkaar praten we over muziek.

Kriebelt het bij u / jou ook? Hoe leuk zou het zijn om, zodra de coronamaatregelen het toelaten, een instrument te gaan spelen?! Ookal is dit misschien al enige jaren geleden. Iedereen mag deelnemen aan de digitale avonden, dus ben je geinteresseerd? Aanmelden kan via secretaris@labonafutura.nl

Hé, wij zoeken jou!

18 februari 2021

Ondanks het feit dat we nog niet mogen repeteren, gaan onze instrumentale lessen gewoon (online) door! De afgelopen periode hebben we gebruikt voor het maken van filmpjes om meer bekendheid aan La Bona Futura te geven. Het doel van deze filmpjes is om jouw te triggeren een instrument te gaan spelen! En....is dat gelukt?

Algemene Ledenvergadering

16 februari 2021

Tijdens de Algemene Ledenveragdering hebben we stilgestaan bij het bijzondere jaar. We kijken vooruit en beginnen langzaam met de voorbereiding voor 2022, het jaar dat La Bona Futura 125 jaar bestaat!


Tijdens de Algemene Ledenvergadering heeft Adam zijn bestuursfunctie als penningmeester neergelegd na zeven jaar. We zijn hem dankbaar voor zijn inzet. Tevens hebben wij drie nieuwe bestuurleden mogen verwelkomen. Het komende jaar ligt de focus, naast het jubilieum, op ledenwerving en zichtbaarheid.

LBF en 2020...

2019 sloten wij af met een berichtje op Facebook met de tekst: "Op naar 2020! Er zijn al twee concerten gepland waar we met veel plezier naar toe gaan werken. We hopen u daar ook weer te ontmoeten.". Op 8 februari hebben wij gelukkig ons leerlingenconcert in CBS De Parel kunnen geven. Wat was dat leuk! De leerlingen werden geïnterviewd en kregen een prachtige plek in De Schakel met als titel: "Het zijn echt mooie nummers die we spelen".

Ondertussen waren er verschillende leden en organisaties druk bezig met de voorbereiding van het Bevrijdingsconcert op 18 april. Een prachtig programma met als thema 'Herdenken en Vieren' werd ingestudeerd om stil te staan bij 75 jaar bevrijding. Helaas hebben we het concert dit jaar niet meer kunnen geven, ondanks de plannen om het digitaal uit te voeren.

De instrumentale- en AMV-lessen konden gelukkig veelal gegeven worden. Ook het grote- en het leerlingenorkest heeft ondanks wat tussenstops redelijk door kunnen repeteren. Tot en met dinsdag 19 januari 2021 zullen er geen repetities zijn. We hopen vanaf dinsdag 26 januari 2021 weer te kunnen repeteren.

Heel graag willen wij u bedanken voor de support van het afgelopen muzikale jaar. Fijne kerstdagen gewenst en alvast een gezond en muzikaal 2021!

Opbrengst Grote Clubactie

8 december 2020

Bedankt vrijwilligers, lotenverkopers en vooral lotenkopers! Dankzij jullie hebben we weer een prachtig bedrag bij elkaar kunnen brengen voor onze vereniging.

Vanaf 10 december is het mogelijk om loten te checken op de website van de Grote Clubactie. #vierhetsucces

Muziek verbindt altijd!

24 november 2020

Heerlijk!! Wij mochten, na een paar weken 'Corona-reces', weer samen muziek maken. Fijn om elkaar te zien en te horen. We oefenen momenteel muziekstukken met als overkoepelend thema 'Vergezichten'.

Nieuw blok AMV-lessen gestart

4 november 2020

Woensdag 4 november is op de Don Bosco School in Rhoon een nieuw blok AMV-lessen van start gegaan. In deze lessen leren kinderen muziek te maken op blokfluit en slagwerkinstrumenten. Spelenderwijs maken ze kennis met muzieknoten en komen in aanraking met verschillende muziekstijlen. In de lessen kunnen ze een harmonie-instrument uitproberen, denk aan klarinet of trompet. De lessen hebben een logische leerlijn,  zijn ontwikkeld door de vereniging en worden gegeven door een gediplomeerd vakdocent. Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met ons op via muzieklessen@labonafutura.nl. 

Corona update 

3 november 2020

Vanavond hebben we met La Bona Futura en met een aantal leerlingen erbij nog heerlijk kunnen repeteren met elkaar. Per 4 november, 22.00 uur, is er een verbod op openstelling van voor publiek toegankelijke locaties en is de toegestane groepsgrootte verder beperkt. 

Voor La Bona Futura houden de aangescherpte maatregelen in dat het grote- en het leerlingenorkest tot nader order NIET meer repeteren. De AMV-lessen en instrumentale lessen voor leerlingen tot en met 17 jaar gaan wel fysiek door.