Het orkest

Veelgestelde vragen...

Waar, wanneer en hoe laat repeteren jullie?

Wij repeteren op dinsdagavond van 19.45 uur tot 22.00 uur in Partycentrum & Cultureel trefpunt 'De Binkhoeve', Kerkstraat 12 in Poortugaal. We repeteren elke week, uitgezonderd de zomervakantie. Soms hebben we extra sectierepetities op de repetitieavond zelf.

Hoe kan ik lid worden?

Stuur een mail naar info@labonafutura.nl of speel mee op een repetitieavond. Nadat je onze sfeer hebt kunnen proeven kun je lid worden. Mocht je je lidmaatschap willen opzeggen, dan hanteren we een opzegtermijn van één maand.

Wat is de contributie per maand?

Wij hanteren twee tarieven: voor orkestleden tot 18 jaar €8,50 per maand en voor orkestleden vanaf 18 jaar €18,50 per maand. Mocht u een financieel steuntje in de rug nodig hebben, kijk dan wat gemeente Albrandswaard voor u kan doen: http://www.welzijnalbrandswaard.nl/meedoen.

Kan ik een instrument bij jullie huren?

Wij verhuren geen instrumenten. Graag ontvangen wij muzikanten met een eigen instrument. Wij kunnen je wel verwijzen naar instanties waar een instrument gehuurd of gekocht kan worden.

Werken jullie met werkgroepen?

Wij werken met verschillende werkgroepen en commissies om de alle taken te kunnen verdelen. Zo kan iedereen zijn kennis en kunde inzetten in de vereniging. Vele handen maken licht werk!

Is er inspraak op het repertoire?

Natuurlijk kun je als orkestlid een muziekstuk inbrengen. De muziekcommissie bekijkt met de dirigent of het haalbaar en inpasbaar is. Elke eerste dinsdag van de maand vergaderen zij na de repetitie.

Kun je wisselen van partij?

Wij doen graag meer ervaring op en bieden daarom de ruimte om van partij en plek te wisselen.

Doen jullie mee aan concoursen of festivals?

Wij zijn een ambitieus orkest en doen regelmatig mee aan het Stichting Eiland IJsselmonde Festival. In 2015 hebben we een score gehaald van 8,3 met Jacob de Haan en Rob Goorhuis in de jury. In het verleden zijn wij op verschillende concoursen geweest en sluiten dit in de toekomst niet uit.

Werken jullie wel eens samen met andere verenigingen/solisten?

Wij nodigen wel eens een andere muziekvereniging of solist uit om deel te nemen aan één van onze concerten.

Aanmelden

Wil je ervaren hoe het is om mee te spelen bij ons? Je kunt gratis een paar keer meedoen.

Stuur ons een berichtje via secretaris@labonafutura.nl