Het orkest

Het grote orkest

Het grote orkest van La Bona Futura repeteert elke dinsdagavond van 19.45 uur tot 22.00 uur in Partycentrum & Cultureel trefpunt 'De Binkhoeve', Kerkstraat 12 in Poortugaal. We repeteren elke week, uitgezonderd de kerst- en zomervakantie.

Een kijkje nemen bij de repetitie kan, in verband met de vaste zitplaatsen en afstand tussen de stoelen graag aanmelden via secrataris@labonafutura.nl.


Het leerlingorkest

Het leerlingorkest van La Bona Futura repeteert elke even week op dinsdag, van 19.15 uur tot 20 uur in Partycentrum & Cultureel trefpunt 'De Binkhoeve', Kerkstraat 12 in Poortugaal.

Iedereen, jonge & oudere leerlingen, is van harte welkom met een blaasinstrument of als slagwerker.

Naast het leerlingorkest is het ook mogelijk bij ons muzieklessen te volgen op klarinet, dwarsfluit, saxofoon, trompet of slagwerk. Zowel kinderen als volwassenen kunnen les nemen. Voor meer informatie stuur een mail naar muzieklessen@labonafutura.nl.

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik lid worden?

Stuur een mail naar secretaris@labonafutura.nl of speel mee op een repetitieavond. Nadat je onze sfeer hebt kunnen proeven kun je lid worden.

Wat is de contributie?

Wij hanteren twee tarieven: voor orkestleden tot 18 jaar €8,50 per maand en voor orkestleden vanaf 18 jaar €18,50 per maand.

Mocht u een financieel steuntje in de rug nodig hebben, kijk dan hier wat gemeente Albrandswaard voor u kan doen.

Werken jullie met werkgroepen?

Wij werken met verschillende werkgroepen en commissies om alle taken te kunnen verdelen. Zo kan iedereen zijn kennis en kunde inzetten in de vereniging. Vele handen maken licht werk!

Is er inspraak op het repertoire?

Natuurlijk kun je als orkestlid een muziekstuk inbrengen. De muziekcommissie bekijkt met de dirigent of het haalbaar en inpasbaar is. Elke eerste dinsdag van de maand vergaderen zij na de repetitie.

Doen jullie mee aan concoursen of festivals?

Wij zijn een ambitieus orkest en doen regelmatig mee aan het Stichting Eiland IJsselmonde Festival. In 2015 hebben we een score gehaald van 8,3 met Jacob de Haan en Rob Goorhuis in de jury. In het verleden zijn wij op concoursen geweest en sluiten dit in de toekomst niet uit.

Werken jullie samen met andere verenigingen / solisten?

Wij nodigen wel eens een andere muziekvereniging of solist uit om deel te nemen aan één van onze concerten.