Instrumentale lessen

Veelgestelde vragen...

Op welke instrument kan ik les krijgen?

Wij bieden lessen aan op dwarsfluit, klarinet, trompet, saxofoon, euphonium en slagwerk.

Voor wie zijn deze lessen bedoeld?

Wij adviseren de lessen vanaf groep 5 te volgen. Soms kunnen kinderen de uitdaging eerder aan. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Wat is een lesblok en wat kost dat?

We geven les aan 2 categorieën: kinderen tot 18 jaar en (jong)volwassen vanaf 18 jaar.

Kinderen tot 18 jaar nemen deel aan lesblokken. Een blok bestaat uit 10 privélessen van elk 30 minuten. De lessen worden wekelijks gegeven, uitgezonderd de schoolvakanties. Instrumentale lessen kunnen wekelijks van start gaan en de lesdag en tijd wordt in overleg ingepland.. Een lesblok kost €150, dit is inclusief lidmaatschap van de vereniging. Na een blok kun je opnieuw beslissen of je doorgaat met de lessen en je opnieuw opgeven voor het volgende blok en de betaling aan de vereniging voldoen. Restitutie is niet mogelijk.

Jongvolwassenen vanaf 18 jaar betalen de lessen rechtstreeks aan de docent (vraag gerust naar de tarieven) en daarnaast €18,50 lidmaatschap aan de vereniging. Instrumentale lessen kunnen wekelijks van start gaan en de lesdag en tijd wordt in overleg ingepland.

Mocht je een financieel steuntje in de rug nodig hebben, kijk dan wat gemeente Albrandswaard voor je kan doen: http://www.welzijnalbrandswaard.nl/meedoen.

Wat is er nodig?

Een harmonie-instrument, onderhoudsset en lesmateriaal. Wij verwijzen je graag naar instanties waar een instrument gehuurd of gekocht kan worden. Je docent adviseert je graag wat betreft instrument en lesmateriaal.

Kan ik een proefles volgen?

Ja, een proefles kost €10, te betalen aan de docent.

Waar worden de lessen gegeven?

De lessen worden in gemeente Albrandswaard gegeven. Afhankelijk van het aantal leerlingen worden de lessen aan huis of op school gegeven.

Wie geven de lessen?

De lessen worden gegeven door gediplomeerden, door studenten van het conservatorium en door ervaren, geschoolde leden van het orkest.

Maken we kennis met het orkest?

De leerlingen krijgen een aantal keer per jaar een uitnodiging om deel te nemen aan een activiteit van het orkest. Tijdens de wekelijkse lessen wordt deze activiteit voorbereid.

Aanmelden proefles

Wil je een proefles? Stuur ons een berichtje via muzieklessen@labonafutura.nl