AMV lessen

Veelgestelde vragen...

Wat is AMV les?

AMV staat voor Algemene Muzikale Vorming. In deze lessen leren kinderen muziek te maken op blokfluit en slagwerkinstrumenten. Spelenderwijs maken ze kennis met muzieknoten en komen in aanraking met verschillende muziekstijlen. In de lessen kunnen ze een harmonie-instrument uitproberen, denk aan klarinet of trompet. De lessen hebben een logische leerlijn en zijn ontwikkeld door de vereniging.

Voor wie zijn deze lessen bedoeld?

We geven les aan twee verschillende leeftijdsgroepen: kinderen van groep 3/4 en kinderen vanaf groep 5. De kinderen van groep 3/4 kunnen 3 blokken van 10 lessen AMV volgen. De kinderen vanaf groep 5 kunnen tenminste 1 blok van 10 lessen AMV volgen. Daarna kunnen zij de keus maken om door te gaan op één gekozen harmonie-instrument.

Wat is een lesblok en wat kost dat?

Een lesblok bestaat uit 10 lessen van elk 30 minuten. Deze lessen worden wekelijks gegeven, uitgezonderd de schoolvakanties. Een lesblok kost €60 inclusief lesmateriaal. Een blokfluit kan geleend worden tegen betaling van €10 borg. Na een blok kun je je opgeven voor het volgende blok en de betaling voldoen. Restitutie is niet mogelijk, na elk blok kun je opnieuw beslissen of je door gaat met de lessen.

Mocht je een financieel steuntje in de rug nodig hebben, kijk dan wat gemeente Albrandswaard voor je kan doen: http://www.welzijnalbrandswaard.nl/meedoen.

Hoe groot zijn de groepen?

Elke AMV groep bestaat uit minimaal 2 en maximaal 5 leerlingen. Bij samenstelling van een groep wordt rekening gehouden met leeftijdtijdscategorie vanaf groep 3 of groep 5.

Wat is er nodig?

Een blokfluit en een mapje voor het lesmateriaal. Een blokfluit kan tegen betaling van €10 borg geleend worden.

Kan ik een proefles volgen?

Ja, een proefles kost €5. Deze les wordt in een groepje van minimaal 2 leerlingen gegeven.

Waar worden de lessen gegeven?

Deze lessen worden aangeboden op verschillende basisscholen in Albrandswaard.

Wie geven de lessen?

De lessen worden gegeven door gediplomeerden en door studenten van het conservatorium.

Maken we kennis met het orkest?

Na het afronden van het gehele blok krijgen de kinderen een uitnodiging om deel te nemen aan een activiteit van het orkest.

Aanmelden proefles

Wil je ervaren hoe het is om mee te doen bij ons? Je kunt meedoen aan een proefles.

Stuur ons een berichtje via muzieklessen@labonafutura.nl