AMV lessen

Je eerste kennismaking met muziek maken

AMV staat voor Algemene Muzikale Vorming. In deze lessen leren kinderen muziek te maken op blokfluit en slagwerkinstrumenten. Spelenderwijs maken ze kennis met muzieknoten en komen in aanraking met verschillende muziekstijlen. In de lessen kunnen ze een harmonie-instrument uitproberen, denk aan klarinet of trompet. De lessen hebben een logische leerlijn en zijn ontwikkeld door de vereniging.

De lessen worden gegeven aan kinderen van groep 3/4 en kinderen vanaf groep 5. De AMV wordt gegeven in blokken van 10 lessen gedurende een schooljaar. Wanneer het eerste blok is afgerond en je nog meer wilt leren, dan ga je gewoon verder met blok 2! Een lesblok bestaat uit 10 lessen van elk 30 minuten. Deze lessen worden wekelijks gegeven, uitgezonderd de schoolvakanties. Een lesblok kost €60 inclusief lesmateriaal. Een blokfluit kan geleend worden tegen betaling van €10 borg. Na een blok kun je je opgeven voor het volgende blok en de betaling voldoen. Mocht je een financieel steuntje in de rug nodig hebben, kijk dan hier wat gemeente Albrandswaard voor je kan doen.

Deze lessen worden aangeboden op verschillende basisscholen in Albrandswaard en gegeven door een gediplomeerd vakdocent. De leerlingen krijgen gedurende het jaar de mogelijkheid om deel te nemen aan activiteiten van het leerlingenorkest.

La Bona Futura heeft haar eigen leerlingenorkest welke eens per jaar een concert verzorgd. Kijk voor meer informatie over het leerlingenorkest bij Orkest.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met ons op via muzieklessen@labonafutura.nl.

Muziek is belangrijk!

Muziek is belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen, de concentratie, het doorzettingsvermogen, de emotionele/sociale en motorische ontwikkeling van een kind. Daarom én omdat muziek maken niet alleen inspannend maar ook ontspannend is, verzorgen wij muzieklessen op basisscholen in Albrandswaard!

De eerste tonen op de blokfluit

Tijdens de AMV-lessen spelen de leerlingen onder andere op een blokfluit. De blokfluit kan geleend worden van de vereniging.

Verschillende instrumenten uitproberen

Naast de blokfluit en de slagwerkinstrumenten mogen de leerlingen tijdens de AMV-lessen verschillende instrumenten van het harmonieorkest uitproberen.