Dit zijn wij

La Bona Futura, oftewel "De goede toekomst"

Al ruim 126 jaar hét harmonieorkest van Albrandswaard, is La Bona Futura nog steeds jong van geest, enthousiast en ambitieus. Met ruimte en aandacht voor jong en oud, beginnend of gevorderd muzikant, is het op een ontspannen manier, op een zo hoog mogelijk haalbaar niveau samen muziek maken waar onze vereniging sterk in is.

Sinds jaar en dag speelt LBF een actieve, belangrijke rol in het maatschappelijk leven van de gemeente Albrandswaard. Van groot orkest tot klein ensemble wordt, met een gevarieerd repertoire uit verschillende muziekstijlen en -stromingen, geoefend voor jaarconcerten, een festival, medewerking aan officiële gelegenheden maar ook voor informele buitenconcerten of een klein optreden op locatie, al dan niet op aanvraag en voor een breed publiek laagdrempelig toegankelijk.

Van les tot orkest want de jeugd heeft de toekomst! Daarom heeft La Bona Futura een educatief programma ontwikkeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Op verschillende basisscholen in de gemeente worden in groepsverband AMV-lessen aangeboden. Daarnaast worden voor jong en oud, door ervaren, gekwalificeerde docenten individuele en duo instrumentlessen op maat gegeven op een harmonie gerelateerd instrument.

Cultureel overleg met de gemeente, andere verenigingen en S(tichting) W(elzijn) A(brandswaard) leidt tot verbinding en samenwerking op basis van win-win en resulteert in plannen en beleid op lokaal niveau.

La Bona Futura staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is lid van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie.


Muziek is van alle mensen en van alle tijden. Het maakt niet uit welke taal je spreekt, uit welke cultuur je komt, of je oud of jong bent want muziek is de taal waarin iedereen kan communiceren.